lördag 26 maj 2012

Gazpacho med rabarber

Av årets första rabarberstjälk som jag fick av Outi från hennes ö så ville jag göra något speciellt. Letade och letade efter recept och inspiration och hittade en gazpacho med rabarber i. Lite ändringar och här är min variant. Gott och friskt och utmärkt efter ett tufft träningspass på gymmet. Men den passa lika bra på en studentbuffé eller som förrätt en varm sommarkväll. Helt underbar är den! 






1 gul paprika
1 gurka
2 tomater
1–2 rabarberstjälkar
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 tsk honung
salt

Dela och kärna ur paprikan. Skär grönsakerna i mindre bitar och mixa dem fint med olja och honung i mixer eller matberedare. Smaka av med salt. Ställ kallt. Servera med med valfritt tillbehör. Jag serverade med knariga bacon, det blev jättegott! Toppade även med lite smulad fetaost, mums!