Glass glass i stora lass! Riktigt hett ute och blåbärssäsongen har börjat - vad är bättre då än att göra glass på blåbären! Servera med en klick grädde med lite socker i. Ljuvligt!
10 st
10 glasstrutar
5 dl färska eller frysta blåbär
1 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
3 äggulor
0,5 dl socker
Till servering
vispgrädde
Mixa blåbären fint med stavmixer. Rör ner vaniljsockret. Vispa grädden i en bunke. Vispa äggulor och socker riktigt vitt och fluffigt med elvisp i en annan bunke. Vänd ner blåbärsmoset i vispgrädden med en slickepott. Vänd även ner äggsmeten försiktigt i gräddblandningen och blanda ihop till en smet.
Häll, spritsa eller skeda upp smeten i glasstrutarna. Placera glasstrutarna i glas eller liknande så att de står stadigt. Ställ in i frysen i minst 3 timmar. Låt glassarna tina en stund före servering. Garnera gärna med vispad grädde.