Den här lena soppan gjord på inlagda kronärtskockshjärtan är min nya favorit soppa. Perfekt som förrätt med lite hemmagjorda vitlökscrostini. Den gjorde succé både på provlagningen och på nyårsafton.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 mjöliga potatis
6 dl grönsaksbuljong
2 burkar kronärtskockshjärtan i saltlag (à 390/240 g)
1 burk mascarpone ost (250 g)
1 tsk timjan
salt
svartpeppar
lite riven parmesan ost
Skal och fin hacka vitlök och lök. Stek mjuk på låg värme i olivolja i en kastrull. Skala och dela potatisen till små tärningar. Tillsätt potatis och grönsaksbuljong till kastrullen och koka tills potatisen är mjuka. Häll av vätskan från kronärtskockshjärtana. Tillsätt de och mascarponen i soppan. Låt koka upp. Mixa med en stavmixer och smaka av med salt och svarpeppar. Servera med lite riven parmesanost på.