Ny vecka och nya tag! En mycket spännande vecka med lika mycket planer som hela oktober har bjudit på. Undra vad det är med hösten som gör att man har så mycket planer?! Trots att man blir trött så är det väldigt roligt. Dock börjar längtan efter Sverige göra sig påmind i höstmörkret och en resa dit känns inte alls långt borta. Lite miljöombyte skulle inte vara fel heller. På tal om miljöombyte; häromdagen lagade jag en gryta med sötsur sås som för tankarna mot Asien. Asiatisk mat är inte nått jag lagar ofta, men efter att sambon kom hem med massa kryddor från Indien hoppas jag på ändring nu. Det är ju så gott!
2 portioner
200g ris
200g fläskfilé
1 liten rödlök
1 paprika
3 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 färsk chili
olja
1 tsk majsmöl
2-3 msk soja
225g ananasbitar på burk
2 msk balsamvinäger
spiskummin
cayennepeppar
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Tärna fläskfilén, paprikan och rödlöken i bitar. Skala ingefära och vitlök och skiva dem och chilin tunt. Värm upp en stekpanna. Tillsätt olja och stek köttet snabbt ihop med spiskummin och cayennepeppar. När köttet fått fin färg, ta bort det från pannan. Värm upp pannan igen, tillsätt lite olja och stek ingefära, vitlök, chili, paprika och rödlök. Rör ner majsmjöl och soja. Stek i en minut. Tillsätt ananasen inklusive spadet. Lägg köttet i pannan och tillsätt även balsamvinäger. Servera med ris.