Eftersom vi började med efterrätten så kan lika gärna huvudrätten komma i mitten. Visst börjar det klia lite i fingrarna att sätta igång med höstiga grytor och mustiga soppor, men det är augusti ännu och augusti för mig är sommar. Vädret här i Helsingfors håller nog inte med mig på den punkten, men jag vägrar att ge upp. Därför kommer här ett recept på en sallad som känns mer somrig än höstig, om man nu måste kategorisera den. Oavsett vad så är den supergod och passar utmärkt till lite helstekt (eller grillad!) fläskfilé. Använd gärna den här marinaden. Vad för slags förrätt som passar utmärkt till, det får ni se imorgon. Trevlig tisdag på er och låt inte det gråa vädret tunga ner er!
1 ask vindruvor
4 port kokt quinoa
250g ruccola
250 g fetaost
lite olivolja
salt
svartpeppar
Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna. Dela vindruvorna på mitten. Lägg upp ruccola på ett fat och fördela quinoa och vindruvor över. Blanda lite lätt. Smula över fetaosten. Ringla lite olivolja över samt lite salt och svartpeppar. Servera med en kall limesås och helstekt fläskfilé.