Till en kräftskiva, eller till alla fester, så krävs en dessert! Eller varför inte göra två varianter? Mitt förslag är de här två:
Chokladmousse med crisp
Vaniljbrulée
Ost- och dillpaj med kräftstjärtar:
Pajdeg:
150g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning:
2 dl mjölk
2 dl mjölk
2 ägg
125g riven ost av valfri smakkaraktär
1 msk dill
salt
peppar
Garnering:
Kräftsstjärtar
Creme fraiche
Dillkvist
Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt
vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form,
ca 25 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila ca 30 min i kylen. Sätt
ugnen på 200 grader. Riv osten. Vispa samman ägg, mjölk, salt, dill och peppar.
Tillsätt osten. Häll fyllningen i pajskalet och grädda tills äggstanningen
stelnat, ca 35 min. Garnera med kräftstjärtar, creme fraiche och dillkvist!