Så här på semestern och med dåligt internet blir inläggen lite mer sällan. Dessutom läggs mindre tid på matlagning och mer tid på bad och bastu. Det behövs efter intensiva perioder! När sötsuget dock slog till häromdagen och ingredienserna var få så bakades några havrekakor. Enligt detta receptet blir det många men då det var strax innan handling så fick jag ta det som fanns. Fyra klarade sig dock från plåten innan de blev uppätna. De var så goda! Och såklart så fick rabarber pryda havrekakorna. Det gjorde dem lite saftigare och mycket goda. Hoppas helgen blir trevlig! Själv ska det bli en massa matlagning till ett födelsedagskalas!
1 liten rabarberstjälk
150g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern i 1–2 cm tjocka bitar. Rör samman smör och socker i en bunke. Tillsätt havregryn och mjöl och rör ihop till en deg. Forma degen till kulor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck ner en bit rabarber i varje kula. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.