onsdag 25 juli 2012

Rabarberchutney

Något som är gott att gör av rabarber och som passar utmärkt till grillat är en chutney! Dess sötsyrliga smak passar utmärkt till lite grillad kyckling och en god sallad. Dessutom går det åt en hel del rabarber vilket tycks vara ett plus för de som har mycket! Dessutom så håller det länge i kylen.

recept, rabarber, chutney

recept, rabarber, chutney




500 g rabarber
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
1 dl  råsocker
2 msk  vitvinsvinäger
1 tsk  salt
lite svartpeppar
1 msk  riven färsk ingefära

Skölj och hacka rabarbern i mindre bitar, skala och hacka rödlöken och vitlöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Lägg allt i en kastrull och tillsätt råsocker, vinäger, salt och ingefära. Koka på svag värme i cirka 30 minuter. Låt svalna.