Rabarber temat fortsatte på middagen och avslutningen blev en kladdkaka med rabarberkompott och mynta. Det blev en ganska speciell smak, en smak jag uppskattade väldigt mycket men inte lika uppskattad av andra. Denna var dock en kopia av ett annat recept, nästa gång gör jag nog en egen variant av den. Lite mindre mynta och kompotten på ett annat sätt. Men oavsett vad så är detta ett gott recept, mycket gott. Förväntningarna på denna var dock så höga att efter Kycklingen(!) så blev denna lite blek. Men i en annan miljö utan överglänsande huvudrätt så är denna perfekt! Vad har ni för variant av kladdkaka?
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
1.5 tsk vaniljsocker
Rabarberkompott:
1 dl rabarber i bitar
1 msk honung
1 tsk strösocker
2 msk hackad mynta
Till garnering:
2 dl vispgrädde
rabarber
mynta
Börja med kompotten. Koka rabarber, honung och socker till en kompott, ca 5 min. Låt svalna. Rör ner myntan. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner det äggsmeten. Blanda ner kompotten i smeten. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med grädde, mynta och rabarber vid servering. Kopia från arla.se