tisdag 10 januari 2012

Mexikansk panna

Fetaosten gör allt! Snabbt, enkelt och väldigt gott!





500 g nötfärs
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
0.5 st röd spansk peppar
1 st röd paprika
1 burk krossade tomater (400g)
2 msk tomatpuré
1 burk majskorn
1 burk bönor
1 tsk paprikapulver
salt och malen vitpeppar
Till servering:
grönsallad
50 g fetaost

Skala och hacka lök och vitlök. Dela den spanska pepparen på längden, skrapa ut fröna och hacka fruktköttet fint. Hacka paprikan fint. Bryn köttfärs, lök, vitlök, paprika och chili i olja. Rör om hela tiden så att köttfärsen "smular" sig. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, majs och paprikapulver. Låt småputtra under lock tills den tjocknat, ca 15 minuter. Rör ner bönorna. Krydda med salt och peppar. Servera med en fräsch sallad och smula över fetaost.